De grote Verkeerscup

18-10-18

De Grote Verkeerscup is dit jaar aan zijn derde editie toe.

Vierentwintig spelers uit de Pro League zetten zich in om de verkeersquiz voor voetbalsupporters te promoten. Eén doel voor ogen: het opfrissen van de verkeerskennis.

 

Via De Grote Verkeerscup willen de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) en de Pro League voetbalfans aanmoedigen om hun kennis over de verkeersregels op te frissen. Voetballers die oproepen om de Grote Verkeerscup te spelen, helpen supporters om hun kennis van de verkeersregels op te frissen en dragen zo bij aan een veiliger verkeer voor iedereen. Een goede kennis van de verkeersregels is van levensbelang. Het is dan ook evident dat de Pro League, de 24 clubs en spelers graag meewerken aan deze campagne., aldus Stijn Van Bever van de Pro League.

De 24 spelers figureren in grappige campagnefilmjes. De video’s kunnen makkelijk gedeeld worden op sociale media en zo kunnen voetbalfans elkaar aanmoedigen om mee te spelen. De quiz telt vijftien meerkeuzevragen over verkeer en mobiliteit. Wie minstens elf van de vijftien vragen correct beantwoordt, kan leuke voetbalgerelateerde prijzen winnen: wedstrijdtickets en gadgets van de deelnemende ploegen, maar ook hesjes met het clublogo, de naam en het rugnummer van de campagnegezichten.

Wie meedoet kan bovendien ook zijn of haar favoriete voetbalploeg uit de Jupiler Pro League of de Proximus League naar de overwinning helpen in het klassement van De Grote Verkeerscup. In 2017 telde De Grote Verkeerscup meer dan 21.000 unieke quizzers die deelnamen in naam van hun favoriete voetbalploeg. De overwinning ging toen naar KSC Lokeren.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts ondersteunt het initiatief: Zowel in het voetbal als in het verkeer is het belangrijk om de regels goed te kennen én toe te passen. Quizzen is de ideale manier om je eigen verkeerskennis te testen. Ondertussen leer je misschien nog iets bij en kan je zelfs mooie prijzen winnen.

 

Deelnemen aan De Grote Verkeerscup kan van 18 oktober tot en met 18 november via

www.degroteverkeerscup.be !