Vervolg van de incidenten tijdens Kortrijk - Standard

05-01-18

Na de tijd te hebben genomen om na te denken, hebben Uche Agbo en Standard de Liège beslist om een strafrechtelijke klacht in te dienen tegen de auteurs van de racistische kreten en de anti-Waalse gezangen die gehoord werden tijdens deze match.

Zowel in de ogen van de club als de speler lijkt dit een noodzakelijke stap om deze ernstige houding te doen verdwijnen uit de voetbalstadions.

 Het is belangrijk om te verduidelijken dat deze incidenten hadden kunnen resulteren in een actie t.o.v. de tegenstander, net zoals dit ook het geval was voor de incidenten in de recente 1/8e finale van de Beker in Anderlecht. Onze club wil echter coherent blijven met de positie die ze in het verleden altijd verdedigd heeft: hoewel clubs verplicht zijn om elk incident te proberen voorkomen, kunnen ze niet verantwoordelijk gesteld worden voor gelijk welke houding van elke persoon die in het stadion aanwezig is. We mogen niet accepteren dat onruststokers zich altijd kunnen verschuilen achter de club of het collectieve aspect van de incidenten, aangezien dit helpt een gevoel van straffeloosheid te creëren. Iedereen moet beseffen dat hij door een voetbalmatch bij te wonen, zich individueel zal moeten verantwoorden voor zijn eigen daden.