Organisatieschema

Raad van Bestuur

 • Bruno Venanzi

  Voorzitter - Lid van het Uitvoerend Comité

  Bruno VENANZI, aan het hoofd van de club sinds juni 2015, liet zich voor het eerst opmerken in de energiesector door in 2003 het Luikse bedrijf Lampiris op te starten met Bruno VANDERSCHUEREN. In 2016 verkocht hij dit bedrijf om zich volledig op het voorzitterschap van de Raad van Bestuur van Standard te focussen.

 • Alexandre Grosjean

  CEO – Lid van het Uitvoerend Comité

  Na bijna 20 jaar in de telecom-sector (Proximus), twijfelde Alexandre GROSJEAN geen seconde om in te gaan op het voorstel van Bruno VENANZI om toe te treden tot het bestuur van Standard in september 2015. Hij houdt zich bezig met de operationele werking en het dagelijkse beheer van de club.

 • Pierre Locht

  Directeur van de SL16 Football Campus en de Vrouwenafdeling / Externe Zaken / Data Protection Officer – Lid van het Uitvoerend Comité

  Directeur van de Academie Robert Louis-Dreyfus en de Vrouwenafdeling / Externe Zaken – Lid van het Uitvoerend Comité
  Pierre LOCHT, jurist van opleiding, begon bij de club als Team Manager van de A-ploeg. Vandaag verdedigt hij de belangen van de club en vertegenwoordigt hij hen in de verschillende instanties van het Belgisch en buitenlands voetbal.

 • Mario Bronckaerts

  Bestuurder

  Mario, voorzitter van de officiële supportersclub “Cup of Standard Tienen”, is tevens Voorzitter van de Raad van Bestuur van “La Famille des Rouches”. Hij is dus de vertegenwoordiger van de supporters binnen de Raad van Bestuur van onze club.

 • Jean-Yves Reginster

  Bestuurder

  Professor Reginster is doctor in de geneeskunde, chirurgie en bevalling. Hij is gespecialiseerd in fysische geneeskunde en revalidatie, volksgezondheid, gezondheidsbeleid, medische expertise en evaluatie van het lichamelijk letsel. Hij is ook hoogleraar in de volksgezondheid, gezondheidsbeleid, epidemiologie, bio-ethiek en Sociale Geneeskunde aan de Universiteit van Luik. Na meerdere jaren van onderzoek naar de metabolisme-eenheid van het bot en het kraakbeen (osteoporose en artrose) van de Universiteit van Luik, woont hij sinds 2014 in Zwitserland, waar hij nog steeds voorzitter is van diverse Europese wetenschappelijke verenigingen. Hij was ook meerdere jaren voorzitter van onze vrouwenafdeling.

 • Bruno Vanderschueren

  Bestuurder

  Bruno, afkomstig uit Kortrijk en afgestudeerd in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KUL (Katholieke Universiteit Leuven), heeft heel wat ervaring opgedaan in de telecommunicatiesector (IBM, Verizon Business) en bij Electrabel vooraleer hij met Bruno VENANZI het bedrijf Lampiris opstartte in 2003 (waarbij hij nog steeds bestuurder is).

 • Bryan Whitnack

  Bestuurder

  Bryan, industrieel ingenieur aan de Solvay Brussels School of Economics & Management, is sinds 2002 Managing Director van het bedrijf B2 Consult dat ondernemers en bedrijven adviseert op het gebied van management en beheer. Hij heeft ook de GUBERNA-graad verworven aan het Belgisch instituut voor bestuurders sinds 2009.

 • Jean-Louis Rampen

  Bestuurder

  Jean-Louis RAMPEN is uitvoerend voorzitter van NSI, een IT-dienstenbedrijf in de Luikse regio dat deel uitmaakt van de Cegeka-groep.

Uitvoerend Comité

 • Het Uitvoerend Comité zal de club besturen : alle sportieve en/of administratieve beslissingen zullen erin voorgesteld, besproken en goedgekeurd worden.

  Bruno VENANZI zal dit Uitvoerend Comité leiden en verder maken ook Alexandre GROSJEAN, Bestuurder en Algemeen Directeur, en Pierre LOCHT, Bestuurder en Directeur van de Jeugd (ARLD), Femina & External Affairs.

Academie Robert Louis-Dreyfus

 • Om het opleidingscentrum van Standard de Liège te versterken en meer autonomie te geven aan de reeds bestaande werking, wordt het vanaf nu geleid door een Directiecomité bestaande uit Pierre LOCHT (Bestuurder), Ingrid VANHERLE (Operationele Directrice ARLD), Thierry VERJANS (Sportief Directeur ARLD), Maxime FILOT (Directeur Netwerk Partnerclubs).
  Onze club wil zo de dynamiek en de ontwikkeling van de Academie verder bevorderen. Dit is en blijft een prioriteit in de strategische evolutie van Standard de Liège.

Contactpersonen