Carl HOEFKENS nieuwe T1 van de Rouches

16-06-23

Standard de Liège en Carl HOEKENS hebben een akkoord bereikt: de Belgische coach heeft een contract voor 3 seizoenen getekend bij onze club.

Geboren in Lier op 6 oktober 1978 (44 jaar), werd de centrale verdediger opgeleid bij Lierse SK waar hij zijn professionele carrière begon in 1996. Daarna speelde de ex-international (22 caps) onder meer voor Lommel, Westerlo, Germinal Beerschot, Stoke City, West Bromwich Albion, Club Brugge en KV Oostende.

Op zijn palmares, een Belgische Kampioenstitel (1997), een Beker van België (1999) en 2 Belgische Supercups (1997 en 1999) met Lierse, een Beker van België (2005) met Germinal Beerschot en een Engelse Landstitel (Championship (D2), 2008) met West Bromwich Albion.

In 2019 werd hij assistent-trainer bij Club Brugge, en in 2022 hoofdtrainer, waar hij de Supercup won en de Club kwalificeerde voor de 1/8e van de Champions League in een paar maanden.

 

Binnenkort meer informatie over de precieze samenstelling van de pro-staf.

 

Fergal HARKIN (Football Director): “We zijn erg blij met de aanwerving van Carl HOEFKENS, die ons meteen voor zich wist te winnen met zijn visie op voetbal en zijn enthousiasme om bij onze club te komen. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om ons werk voort te zetten en de doelen te bereiken die we voor de toekomst hebben gesteld!

 

Standard de Liège heet Carl HOEFKENS van harte welkom en wenst hem het allerbeste toe met deze nieuwe challenge.

 

Carl