Een steeds professionelere Academie

14-06-19

Aan het begin van een nieuw seizoen is ons opleidingscentrum meer dan ooit een strategische pijler in de ontwikkeling van onze club op middellange en lange termijn.

Onze Academie zet haar professionalisering voort, te beginnen met de voetbalschool (U8 tot U12-categorieën) onder leiding van Jean Wuidard en zijn team.

Drie coördinatoren, elk met hun eigen staf, zullen verantwoordelijk zijn voor hun leeftijdscategorieën: U13-U14 (Frédéric Lapierre), U15-U16 (Geoffrey Valenne) en U18-U21 (Joost Hendrickx). Dit om voor een ​​nog preciezere opvolging te zorgen tijdens de evolutie van onze jonge Rouches.

Ingrid Vanherle, aan het hoofd van de operationele afdeling, blijft verantwoordelijk voor de goede werking van ons trainingscentrum en de kwaliteit van de omkadering die wordt aangeboden aan onze jongeren, met name de schoolcomponent die meer dan ooit een prioriteit is.

Maxime Filot neemt de leiding over de afdeling Scouting en Ontwikkeling, om de talentdetectie en het bereik van ons opleidingscentrum verder te verbeteren via verschillende samenwerkingen. Het succesvol netwerk van Partnerclubs, dat twee jaar geleden gelanceerd werd en blijft groeien, is hiervan een perfect voorbeeld.

Als lid van het Uitvoerend Comité van de club blijft Pierre Locht aan het hoofd van deze structuur waarvan de filosofie werd bepaald in perfecte samenwerking met de staf van de A-kern.

Meer dan ooit is het de bedoeling om te blijven inzetten op een jeugdopleiding waarvan de kwaliteit op nationaal en internationaal niveau wordt erkend, om nog professioneler te worden en zo nog meer jongeren naar de top te loodsen.