Optie gelicht voor Farouk MIYA

11-05-16

Standard de Liège heeft beslist om de aankoopoptie van de jonge Oegandese offensieve middenvelder te lichten. Hij tekende een contract bij onze club voor 3 seizoenen (tot juni 2019).

In januari bereikten Standard de Liège en de Oegandese club Vipers SC een akkoord : Farouk MIYA werd uitgeleend aan onze club tot het einde van het seizoen 2015-2016 met een aankoopoptie.

De offensieve middenvelder van 18 jaar, geboren op 26 november 1997 in Mulago, is ook Oegandees international (24 selecties / 13 goals) en zal zijn carrière dus verder zetten aan de boorden van de Maas.

Olivier RENARD : "Sinds Farouk MIYA arriveerde in Luik liet hij al mooie dingen zien op training, maar ook tijdens de matchen waarin hij mocht spelen. Hij stond al 3 keer aan de aftrap in play-off 2 en scoorde zijn eerste doelpunt voor de Rouches tegen Moeskroen. Deze jonge speler heeft ons overtuigd van zijn kwaliteiten en van zijn potentieel. De speler zelf gelooft ook in het project van onze club en vond bij ons een ideaal kader om vooruitgang te boeken. Hij wil Standard helpen om hun doelstellingen te behalen en is al ongeduldig om de voorbereiding voor volgend seizoen aan te vatten."

Onze club feliciteert Farouk MIYA met dit nieuw contract en wenst hem het allerbeste toe bij onze club.