RSC Anderlecht - Standard de Liège : persbericht

01-12-17

Standard de Liège wil terugkomen op de match van woensdag in Anderlecht naar aanleiding van de verschillende artikels of reacties die verschenen in de media om eraan te herinneren dat de supporters van de tegenstander meerdere keer strafbare feiten pleegden tegen verschillende actoren van onze club :

- Onze supporters : het stelen van vlaggen van onze animatiegroepen voor de match.

- Onze spelers : het meermaals lanceren van diverse objecten, waaronder bekers, aanstekers en zelfs bengaals vuur, op onze spelers tijdens de wedstrijd.

- En uiteindelijk onze coach, met ook het lanceren van een object.

Vandaag stellen we vast dat sommigen het prioritair vinden om de reactie van één van de slachtoffers van deze daden te boordelen terwijl het logischer zou zijn om zich vooral te concentreren op de acties die aan de basis lagen van dit zeer negatieve klimaat die enkele reacties kon uitlokken.

Een auteur maken van de coach van Standard de Liège terwijl die vooral een slachtoffer is, is niet correct. Onze club kan een dergelijke behandeling van de situatie niet aanvaarden.

De beoordeling van de reactie van onze coach zal volgende week dinsdag besproken worden in de Geschillencommissie en tot dan zullen we hier niet meer op terugkomen.