Samenwerking met de Provincie Luik

26-06-18

De Sportdienst van de Provincie Luik en Standard de Liège zetten hun samenwerking verder.

De Sportdienst van de Provincie Luik en onze club zijn verheugd om de verlenging van hun samenwerking aan te kondigen.

De provinciale instelling en de Rouches hebben een contract ondertekend voor de seizoenen 2018-2019, 2019-2020 en 2020-2021.

 

Robert MEUREAU (Provinciaal Afgevaardigde van de Sport) : "De samenwerking tussen Standard de Liège en de Provincie Luik kadert perfect in onze provinciale politiek omtrent jeugdopleiding en ontwikkeling van de sport. Dankzij zijn Academie, hebben de rijzende sterren van de discipline alle sleutels in handen om het hoogste niveau te bereiken. Door deze samenwerking genieten ook de deelnemers van de "Voetbalopleiding" op de Sportdienst van de Provincie van meerdere voordelen. Ze kunnen elke week gratis deelnemen aan trainingen. Door hand in hand samen te werken met Standard, zullen deze 500 jongeren de kans krijgen om gebruik te maken van de prachtige infrastructuur van de Academie Louis-Dreyfus. Een ongelofelijke kans voor hen. Daarnaast kunnen ze via de Sportdienst ook tickets bemachtigen om matchen van hun idolen bij te wonen. Standard, dat is ook een netwerk van 14 partnerclubs in de provincie Luik. Een netwerk dat de opsporing van jonge talenten bevordert en de provinciale verankering versterkt. Door deze samenwerking kan de Sportdienst dus één van zijn prioriteiten vervullen: het steunen van lokale clubs die samenwerken met een club van internationale faam."

 

Alexandre GROSJEAN (Algemeen Directeur van Standard de Liège) : "Voor ons was de hernieuwing van deze samenwerking een evidentie. Standard heeft een nationale (en zelfs internationale) uitstraling, maar wil zeker zijn lokale ankers niet verloochenen. Integendeel, we versterken het van dag tot dag via verschillende projecten, nu en in de toekomst. Ze dragen bij tot het bestendigen van de identiteit en de Luikse waarden. Deze samenwerking met de Provincie Luik levert al een tiental jaar zeer interessante associaties op, vooral op het vlak van opleiding waar we een sterke reputatie hebben dankzij onze Academie Robert Louis-Dreyfus. Sinds vorig seizoen hebben we ook een netwerk van partnerclubs waar de beste opleidingsclubs van de Provincie Luik deel van uitmaken. Samen kan het voetbal in onze provincie alleen maar vooruitgang boeken."

 

photo-robert_meureau_et_alexandre_grosjean.jpg