Sébastien POCOGNOLI is terug bij de Rouches !

16-06-17

Standard de Liège en Sébastien POCOGNOLI hebben een akkoord gevonden : de linkse vleugelverdediger is terug in onze club.

Sébastien POCOGNOLI is geboren op 1 augustus 1987 te Seraing. Na zijn opleiding bij Standard de Liège zette hij zijn voetbalcarrière verder bij RC Genk, AZ en de Belgische nationale ploeg. Tussen 2010 en 2013 was er reeds een eerste come back naar Sclessin (116 wedstrijden/2 goals en winnaar van de Beker van België in 2011). Nadien zette hij de stap naar de Bundesliga (Hanovre) om nadien aan te sluiten bij de Premier League (West Bromwich Albion en vorig seizoen uitgeleend aan Brighton en Hove Albion).

Olivier RENARD : « Sébastien is een getalenteerde speler met een super mentaliteit. Hij laat alleen maar mooie herinneringen na met zijn eerste come back aan de boorden van de Maas. Na een tweede buitenlandse ervaring van verschillende jaren had hij zin om terug te komen in zijn club de coeur en ons te helpen de objectieven te bereiken. Zijn kwaliteiten, inzet en zijn goede kennis van het huis, maken van hem een leider die zijn ervaring zeker zal kunnen delen met zijn ploegmaten. »

Standard de Liège wenst Sébastien welkom thuis en het allerbeste in onze kleuren.