Sensibiliseringscampagne « Supporters voor de gelijkheid van vrouwen en mannen »

28-02-18

In België is er voor hetzelfde werk nog steeds 20 % loonverschil tussen vrouwen en mannen. Bijna 90 % van de part-time jobs worden ingenomen voor de vrouwen, wat leidt tot een lager salaris en kleinere pensioenen. In de privésfeer krijgt 25 % van de vrouwen te maken met seksueel geweld door hun (ex-)partner. Bovendien wordt het overgrote deel van het huishoudelijk werk altijd door hen gedaan.

Deze vaststellingen leren ons dat de gelijkheid tussen mannen en vrouwen nog steeds niet volledig optimaal is de dag van vandaag. Om deze gelijkheid te bereiken is de inzet van iedereen, naast de publieke instanties, essentieel. Ook die van de mannen.

In dit opzicht en om een mentaliteitswijziging te stimuleren, heeft de Federatie Wallonië-Brussel een sensibiliseringscampagne opgezet (“Supporters voor de gelijkheid van vrouwen en mannen”). Onze club zal deze campagne de hele week in de kijker zetten, met als orgelpunt de match tegen KV Mechelen op zaterdag 3 maart waarbij er verschillende acties georganiseerd zullen worden.

Meer informatie op de website van de campagne : www.supportersdelegalite.be

Klik op de volgende link om de video te ontdekken waarin de supporters van Standard de Liège de sensibiliseringscampagne “Supporters voor de gelijkheid van vrouwen en mannen” ondersteunen !