Zinho VANHEUSDEN

01-09-15

Zinho VANHEUSDEN is een jonge speler die zijn opleiding gekregen heeft op de Academie van Standard de Liège. Vorig seizoen kreeg Zinho de kans om mee te trainen met de A-kern en mocht hij enkele minuten meespelen tijdens een oefenmatch. Ondanks het ambitieuze sportieve project dat onze club aangeboden heeft, koos Zinho ervoor om ons te verlaten en te tekenen bij Inter Milaan.

Naar aanleiding van dit vertrek heeft onze club al het nodige gedaan opdat de rechten van de opleidingsclub gerespecteerd bleven. Dit belemmerde de snelle overgang naar Inter Milaan.

Enkele gesprekken tussen Standard de Liège en Inter Milaan resulteerden uiteindelijk in een akkoord. Onze club ontvangt een vergoeding van minder dan een miljoen euro en kon een percentage afdwingen op de latere doorverkoop van de speler.

Onze club wil met deze gang van zaken aantonen dat de opleiding prioritair is. De gevormde jongeren die onze club wensen te verlaten, moeten respect tonen voor onze club en de geleverde inspanningen van Standard. Zo kunnen complicaties vermeden worden.

Nu Zinho Inter Milaan zal vervoegen, wensen we hem het beste met deze ambitieuze uitdaging !