12e editie van het jeugdtornooi van Standard de Liège op 1 mei

30-04-18

Zoals elk jaar organiseert Standard de Liège op 1 mei vanaf 9u een jeugdtornooi voor 6 tot 8-jarigen.

Meer dan 100 ploegen vanuit heel België zullen deelnemen aan dit evenement dat net zoals tijdens de vorige edities zal doorgaan op de Academie Robert Louis-Dreyfus.

Elke ploeg telt 10 spelers, 2 begeleiders en zal 3 matchen afwerken.

De toegangsprijs is 5 €, maar abonnees van de Rouches en - 16-jarigen mogen gratis binnen.

 

Een mooi luchtkasteel, tal van activiteiten en de aanwezigheid van A-kernspelers.

Het grootste luchtkasteel van België zal voor deze gelegenheid opgesteld worden.

Er zullen ook meerdere stands aanwezig zijn : veiligheid op de weg, sorteren van afval…

Een grote tombola zal georganiseerd worden met heel wat prijzen.

In de loop van de namiddag zal er ook een handtekeningsessie plaatsvinden met meerdere spelers van de A-kern.

 

Labelling « Green & Responsible Event ».

Het tornooi van 2018 staat in het teken van het “Green and Responsible”-label van de vzw GREMI (Green and Responsible Management Institute).

Dat betekent dat Standard zich engageert om een reeks inspanningen te leveren met betrekking tot milieukwesties tijdens het tornooi.

De vzw GREMI werd opgericht door een team van de Universiteit van Luik met als doel de duurzame ontwikkeling in allerhande activiteiten te bevorderen en te ondersteunen.

Het label werd eerder al toegekend aan andere grote evenementen zoals les Francofolies de Spa.

green.png

 

Respect voor het milieu.

Hierbij de talrijke acties die zullen ondernomen worden in het kader van het tornooi :

  •  Vermindering van autoritten door het bevorderen van carpooling.
  •  Vermindering van energieconsumpties (douches, verlichting…).
  •  Vermindering van afval (geen verdeling van publiciteit).
  •  Ter beschikking stelling van vuilbakken voor het systematisch sorteren en een optimale recyclage van ingezameld afval.
  •  Respect voor de properheid en de biodiversiteit van de site.

Daarbovenop zal Standard water (geen frisdrank) en fruit (lokale productie) uitdelen aan de jonge spelers. Biovoedsel en lokale producten zullen beschikbaar zijn op de site.

Een van de doelstellingen van het tornooi is om een “CO2-neutraal”-evenement te zijn. Om dit te realiseren, zal alle CO2-uitstoot van de autoritten en het energieverbruik integraal gecompenseerd worden door de aanplanting van bomen (koolstofcompensatie).

Maar dat is niet alles, Standard heeft de medewerking nodig van al zijn deelnemers om deze milieudoelstellingen te realiseren.

Daarom willen we aan alle deelnemers vragen om individueel hun steentje bij te dragen aan de verschillende acties. Met deze kleine gestes kunnen jullie een groot verschil maken.

 

Sociale verantwoordelijkheid.

Wat betreft de sociale engagementen, zal de “BackSafe”-campagne van het Waalse Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWSR) van toepassing zijn. Het doel is om hiermee de aanwezige volwassenen op het tornooi te sensibiliseren over de gevaren van alcohol achter het stuur.

back.png

We zouden willen vragen aan elke deelnemer om zich fair-play op te stellen. Hiermee bedoelen we natuurlijk respect voor de tegenstander, de scheidsrechter, de organisatoren en andere deelnemers.

Daarnaast zouden we ook willen vragen aan onze deelnemers om niet te roken op de site (aanbeveling van UEFA), meerbepaald in de buurt van de spelers.

De verschillende terreinen en zo goed als alle activiteiten zijn toegankelijk voor mensen met een beperking.

 

Standard de Liège, een groene club.

Standard de Liège wil zich niet alleen tot dit evenement beperken. Op korte termijn zal deze aanpak ook gehanteerd worden tijdens andere evenementen, zoals het Elitetornooi. Daarna, op middellange termijn, heeft Standard als doelstelling om zijn globale milieu-impact te beperken. Deze aanpak is het begin van een proces dat als doel heeft om van Standard de Liège een duurzame club te maken.