Zinho VANHEUSDEN is terug bij de Rouches

08-07-23

Standard de Liège, Inter Milan en Zinho VANHEUSDEN hebben een akkoord bereikt : de Belgische verdediger keert op uitleenbasis (met aankoopoptie) terug naar de club van zijn hart.

Zinho, geboren in Hasselt op 29 juli 1999 (23 jaar), werd opgeleid bij de Rouches tussen 2008 en 2015 vooraleer hij naar Inter trok. In januari 2018 keerde Zinho terug bij Standard (76 matchen / 4 goals / 1 assist) en in de zomer van 2021 vertrok hij opnieuw richting de Milanese club.

Na uitleenbeurten aan Genoa CFC en AZ Alkmaar, keert Zinho nu opnieuw terug naar Sclessin om de Rouches te helpen om hun doelstellingen te bereiken.

Fergal HARKIN : « Zinho toonde een groot verlangen om terug te keren naar Standard en deze deal mogelijk te maken. Hij is een echt kind aan huis en een supertalent! Als hij niet afgeremd was geweest door verschillende blessures die zijn vooruitgang helaas vertraagden, denk ik dat hij vandaag waarschijnlijk één van de verdedigers op topniveau zou zijn. Maar hij is nog jong, zeer gemotiveerd en zal er alles aan doen om met behulp van de club van zijn hart de verloren tijd in te halen. Zijn kennis van Standard, zijn ervaring, zijn leiderschap en zijn sportieve en menselijke kwaliteiten zullen een grote troef zijn voor ons team. »

We heten Zinho welkom thuis en wensen hem het allerbeste toe in onze clubkleuren!

 

Zinho