Aftrap Kerstactie voor Younited Belgium

16-12-22

Pro League, clubs en supporters steunen Younited Belgium.

De Pro League en haar 26 clubs trappen de veertiende editie af van hun jaarlijkse Kerstactie. Fans kunnen bieden op gesigneerde ‘matchworn’ shirts van spelers uit de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League, alsook op andere unieke items en VIP-packages. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar sociale partner Younited Belgium, die kwetsbare personen in voetbalteams ondersteunt en perspectief biedt.

Speeldag 18 in de Challenger Pro League (16-18 december) en in de Jupiler Pro League (kerstvoetbal, 23-27 december) dragen alle spelers het logo van Younited Belgium op de borst. Na het laatste fluitsignaal worden de shirts gesigneerd, opgehaald en geveild voor het goede doel. De shirts worden aangeboden via hier :

- shirts van SL16 FC

- shirts van Standard de Liège

Je zal daar ook andere speciale items, VIP-ervaringen en unieke belevenissen terugvinden waarop de fan kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan gesigneerde shirtjes van Dries Mertens (Galatasaray), Thibaut Courtois (Real Madrid) en de Rode Duivels, maar ook aan VIP-tickets voor de Gouden Schoen, een dag in het spoor van voetbalcommentator Aster Nzeyimana of een golfpartijtje met Wesley Sonck.

De kerstveiling loopt van vrijdag 16 december (12u) tot donderdag 29 december (21u). Om de actie kracht bij te zetten, dopen we de Jupiler Pro League op speeldag 18 om tot Younited Pro League.

 

Waarom Younited Belgium?

De Pro League, haar clubs en Younited geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. In hun slogan vat Younited Belgium het gevoel samen waarin elke voetballiefhebber zich herkent: MY TEAM, MY HOME.

De initiatieven van Younited Belgium bieden een antwoord op maatschappelijke problemen. Dat is het algemeen besluit van drie verschillende studentonderzoeken naar de werking van onze sociale partner. Younited brengt structuur in het leven van kwetsbare individuen, en dat heeft een positieve impact op de identiteitsbeleving, de fysieke en mentale gezondheid, en het vertrouwen in zichzelf en de maatschappij.

Met meer dan dertig Younited-teams verspreid over heel België, biedt Younited Belgium heel wat mensen de warmte van een team, de warmte van een thuis.

 

Kertsactie