AVIQ op bezoek bij Standard de Liège

03-05-16

"Een buitengewone dag voor buitengewone supporters" (5e editie)

Op woensdag 4 mei brengt het AVIQ, het agentschap voor een kwaliteitsvol leven, een bezoek aan Standard de Liège in het kader van de "Buitengewone dag voor buitengewone supporters".

Onze club zal meer dan 750 supporters met een handicap over de vloer krijgen, komende vanuit alle uithoeken van Wallonië.

Gedurende deze dag zullen de supporters de mogelijkheid krijgen om een training van de A-ploeg bij te wonen en meerdere spelers te ontmoeten, er mee op de foto te gaan en een handtekening te ontvangen. Ze zullen ook het stadion van Sclessin te zien krijgen.

Het doel van dit evenement kadert binnen de hoofdmissie van de AVIQ. Sinds 1 januari 2016 is de Waalse regering verantwoordelijk voor de beleidslijnen op vlak van Handicap, Welzijn en Gezondheid. Ze moeten de Waalse inwoners ondersteunen in elke fase van hun leven. Deze steun voor een kwaliteitsvol leven vereist ook toegang tot sport voor iedereen, als atleet of als toeschouwer.

De AVIQ en Standard de Liège zetten zich zo samen in om de integratie van personen met een handicap in de samenleving te bevorderen. Dit kan ofwel door middel van sensibiliseringcampagnes zoals deze dag ofwel door de organisatie van andere activiteiten: het project "Kick Off" dat voetbalintroductiesessies organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking ; het verwelkomen van een dertigtal gehandicapte personen tijdens elke thuismatch.