Bekers gooien

03-12-19

Zoals jullie weten leggen we sinds het begin van dit seizoen de focus op het weggooien van bekers in de tribunes en op het veld nadat we vastgesteld hebben dat dit al enige tijd een slechte gewoonte is.

We hadden jullie toen ook al aangekondigd dat we maatregelen gingen nemen als we geen verbetering konden constateren.

Deze verbetering vond wel degelijk plaats tijdens de eerste wedstrijden dit seizoen.

Spijtig genoeg werden er in de laatste thuiswedstrijd tegen KRC Genk opnieuw bekers weggegooid in de tribunes en zelfs op het veld, waardoor er in de thuismatch tegen Waasland-Beveren een verbod kwam op bekers in de tribunes.

Sindsdien werd er opnieuw met bekers gegooid in de wedstrijden tegen Frankfurt en KV Mechelen.

Het is jammerlijk om vast te stellen dat sommige fans de anderen niet respecteren.

Zoals voorzien zullen bekers dus verboden zijn in de tribunes tijdens de 2 volgende thuiswedstrijden, tegen Cercle Brugge op zondag 1 december en tegen Rebecq in de Croky Cup op woensdag 4 december.

Als dit herhaald zou worden, zal er telkens een match extra toegevoegd worden waarbij bekers verboden zullen zijn in de tribunes.

Bovendien willen we jullie eraan herinneren dat geïdentificeerde auteurs van bekergooiers individueel het voorwerp kunnen uitmaken van een civiele procedure voor een stadionverbod op basis van een inbreuk op artikel 7 van het Reglement van Binnenlandse Orde en/of een administratieve sanctie in overeenstemming met artikel 20 van de veiligheidswet bij voetbalwedstrijden.

Bedankt om samen deze regels voor propere tribunes te promoten en niet langer bekers (leeg of nog deels gevuld) weg te gooien in de tribunes of op het veld.

Laten we elkaar respecteren zodat de match voor iedereen een feest blijft.

Stop met het weggooien van bekers in de tribunes !