Bekers gooien : boodschap overgekomen !

05-08-19

Zaterdag tijdens onze 1e thuismatch tegen Zulte Waregem hebben we een grote verbetering kunnen vaststellen op het vlak van het weggooien van bekers : er waren er bijna geen.

We zijn verheugd dat onze boodschap goed is overgekomen en we willen onze supporters bedanken voor de adequate reactie die volgde op onze communicatie over dit onderwerp.

Er zal dus ook geen drankverbod zijn in de tribunes voor de komst van Royal Excel Mouscron op 18 augustus.

We zullen wel heel het seizoen waakzaam blijven.

Als we in een volgende match op Sclessin opnieuw vaststellen dat er veel bekers weggegooid worden in de tribunes, zal drank verboden worden in de tribunes vanaf de volgende wedstrijd.

Als dit herhaald zou worden, zal er telkens een match aan toegevoegd worden waarbij bekers verboden zullen zijn in de tribunes.

We willen jullie er ook aan herinneren dat geïdentificeerde auteurs van bekergooiers individueel het voorwerp kunnen uitmaken van een civiele procedure voor een stadionverbod op basis van een inbreuk op artikel 7 van het Reglement van Binnenlandse Orde en/of een administratieve sanctie in overeenstemming met artikel 20 van de veiligheidswet bij voetbalwedstrijden.

Bedankt om samen deze regels voor propere tribunes te promoten en niet langer bekers (leeg of nog deels gevuld) weg te gooien, zoals bijvoorbeeld tijdens de goalvieringen van onze ploeg.

Laten we elkaar respecteren zodat de match voor iedereen een feest blijft.

Stop met het weggooien van bekers in de tribunes !