Circus nog 3 extra seizoenen bij de Rouches

29-06-24

Circus, het hoofdmerk van de Belgische familiale groep Gaming1, en Standard kondigen met de nodige emotie een ultieme verlenging van 3 bijkomende seizoenen van hun samenwerking aan.

In overeenstemming met de evoluerende regelgeving in de gamingsector markeert deze sponsoring het einde van een lange reeks voor beide historische partners en ze omvat ook enkele belangrijke aanpassingen. Zes maanden lang zullen de Standard-supporters het Circus-logo centraal op de truitjes van de spelers zien, wat een sterke en duurzame samenwerking onderstreept. Nadien zal het Circus-logo op de achterkant van de truitjes te zien zijn, aanvankelijk in een verhouding van 75 cm² en vanaf januari 2025 zal dit teruggebracht worden tot 50 cm² om te voldoen aan de regelgeving.

Pierre Locht, CEO van Standard de Liège : « We zijn verheugd om het partnership met Circus voor 3 seizoenen te kunnen verlengen. Ze zullen de komende zes maanden ook de hoofdsponsor (op onze truitjes) zijn. Hun voortdurende steun en inzet voor onze club en onze community is onverzettelijk. Deze samenwerking is meer dan alleen een commerciële overeenkomst; het is een samenwerking gebaseerd op gedeelde waarden van passie, solidariteit en toewijding voor de ontwikkeling van de sport. Spelers zullen vanaf zaterdag trots het Circus-logo op hun shirts showen. »

Emmanuel Mewissen, CEO van Gaming1 : « Het vernieuwen van ons partnership met Standard wekt heel wat emoties op bij ons. Het is zowel met trots als met een vleugje nostalgie dat we na 6 sportieve jaren partners zullen zijn in dit mooie avontuur, het laatste hoofdstuk. Het ondersteunen van deze emblematische club en het feit dat we het hart van spelers en supporters sneller kunnen doen kloppen maakt ons immens fier. Deze samenwerking brengt sportliefhebbers samen en brengt ons allemaal samen rond essentiële waarden zoals prestatie en teamspirit, fundamentele waarden voor Circus. »

Al bijna 6 jaar steunt Circus Standard op een actieve manier en daarmee versterken ze hun engagement voor de club en haar fans. Als leider in de gaming- en entertainmentsector in België wil Circus een loyale en toegewijde partner zijn, die bijdraagt aan de ontwikkeling van de club en de rekrutering van nieuw talent. Sport is een krachtige emancipatievector, die in staat is intense emoties samen te brengen en op te wekken.

Dit partnership voldoet ook aan de wettelijke vereisten van het K.B. dat de kansspelsector regelt. Circus respecteert deze verplichtingen en blijft tegelijkertijd sport- en community-initiatieven ondersteunen en dit tot de ultieme deadline in januari 2027.

 

Circus

Pierre LOCHT (CEO van Standard de Liège), Emmanuel MEWISSEN (CEO van Gaming1) en Floriane SCIANGUETTA (Commercieel Directeur van Standard de Liège).