De CCI Liège-Verviers-Namur vestigt zich op Sclessin

04-11-15

Standard de Liège en de Kamer van Koophandel en Industrie van Luik-Verviers-Namen (CCI LVN) kondigden dinsdagnamiddag hun diepgaande en duurzame samenwerking aan. Deze toenadering zal zich in een eerste fase vertalen door de verhuis van de hoofdzetel van de CCI LVN van Liège Airport naar Standard de Liège. Daarnaast zal ook de Business Club 1 + 1 = 11 gelanceerd worden.

"Grote voetbalclubs spelen een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van hun regio", benadrukt Bruno Venanzi, voorzitter van Standard. "Onze voetbalmatchen zijn bijvoorbeeld katalysatoren voor tal van bedrijven. Met het potentieel van onze faciliteiten willen onze aanpak ook uitbreiden naar de rest van het jaar."

Met 2 000 leden van bedrijven en een zeventigtal activiteiten per jaar, is de CCI een belangrijke speler, zeker in de provincies Luik en Namen.

"Door deze samenwerking aan te gaan verduidelijkt Alexandre Grosjean, voorzitter van de CCI, zullen de voetbalclub en de Kamer zich volledig ten dienste kunnen stellen van hun leden en hun business-abonnees. Ze zullen de kans hebben om hun zakennetwerk kwalitatief en kwantitatief uit te breiden."

Concreet gezien zal de CCI LVN zijn hoofdkwartier vestigen aan de achterkant van Tribune 3 in de vorm van avant-garde bureauverdiepingen. "Deze overdracht toont ons verlangen om ons extrasportief te ontwikkelen en een economische pool te creëren op Sclessin", geeft Bruno Venanzi aan. "We kunnen ons vinden in deze dynamiek", bevestigt de voorzitter van de CCI LVN. "Onze aanpak is toekomstgericht en we willen anticiperen op toekomstige businessmodellen. Laten we het opportunisme vermijden: we creëren liever de toekomst dan die te moeten ondergaan".

Op 19 november lanceren de twee partners de Business Club 1+1=11, een gloednieuwe netwerkactiviteit. "Stel u voor dat u het veld van Sclessin mag betreden via de spelerstunnel", voegt Alexandre Grosjean toe. "Op het programma staat er een geanimeerd debat op het veld met een media-persoonlijkheid en gerenommeerde gasten uit verschillende sectoren (economie, sport, cultuur...). Deze uitgestelde talkshow zal georganiseerd worden met tribunes en een tintje humor om de bedrijfsleiders uit Wallonië, Brussel en Vlaanderen te animeren." De voorstelling op het terrein zal gevolgd worden een walking dinner en een diner in de VIP-ruimte van het stadion.

Het aanwezige businesspubliek op de activiteiten van de CCI LVN en op de voetbalmatchen zullen dus met elkaar in contact komen. Dit met de zekerheid dat diverse sectoren uit een breed geografisch gebied present zullen tekenen. De Business Club zal ook toegankelijk zijn voor nieuwkomers die geïnteresseerd zijn in deze netwerkactiviteit.

De CCI LVN en de club willen zo hun rol als economische hefboom in de regio versterken. Dit nieuw partnership kadert in een bredere samenwerking die nieuwe mogelijkheden opent.