De Rouches tackelen COVID-19 dankzij Signify

23-09-21

Standard de Liège heeft 14 Philips UV-C armaturen van Signify geïnstalleerd in de kleedkamers van de spelers in het stadion en op het trainingscentrum.

Het Philips UV-C-licht van Signify desinfecteert de lucht en helpt zo om het risico op een Coronabesmetting aanzienlijk te verminderen.

Onze club is de eerste Belgische voetbalclub die de Philips UV-C luchtdesinfectieverlichting van Signify in gebruik neemt.

 

Signify 3

 

Signify (Euronext : LIGHT), de wereldleider in verlichting, lanceerde aan het begin van de pandemie een hele reeks Philips UV-C-armaturen met desinfecterend UV-C-licht voor de professionele markt in de Benelux.

 

Verschillende studies valideerden eerder al de doeltreffendheid van de UV-C-lichtbronnen van Signify in de strijd tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. In ruimtes waar niet voldoende geventileerd kan worden, is desinfectie van de lucht met UV-C een doeltreffende aanvulling om het risico op besmettingen via druppels in de lucht, zogenaamde aerosolen, aanzienlijk te verkleinen.

 

Om die reden vroeg onze club aan Signify om UV-C desinfectieverlichting te installeren in enkele binnenruimtes zoals de kleedkamers in het stadion en op het trainingscentrum. In totaal gaat het om 14 Philips UV-C desinfecterende Active Air-armaturen : 8 in de kleedkamers - thuisploeg én bezoekers - op Sclessin en 6 in de kleedkamers van het trainingscomplex van de A-ploeg.

 

Signify 4

 

Sacha FEYTONGS (Stadium Manager bij Standard de Liège) : Het waarborgen van de gezondheid van onze spelers is enorm belangrijk en essentieel voor het doorgaan van wedstrijden. Daarom willen wij hen, en de spelers van onze tegenstanders, zo goed mogelijk beschermen. Met de Philips UV-C desinfecterende Active Air-verlichting van Signify zijn wij ervan overtuigd dat wij onze spelers net dat extra beetje bescherming kunnen bieden.”

 

UV-C desinfecterende Active Air-armaturen

UV-C licht is ultraviolet licht dat virussen en bacteriën in een mum van tijd onschadelijk maakt: in minder dan 2 uur tijd schakelt het tot 90% van de virussen in de lucht uit. De technologie is niet nieuw; UV-C licht wordt al decennialang gebruikt om virusuitbraken zoals tuberculose, influenza en mazelen, én nu dus ook corona onder controle te krijgen. Het wordt al jaren succesvol toegepast in onder andere klaslokalen, kantoorruimtes, maar ook in theaters, ziekenhuizen en laboratoria.

 

Philips UV-C Active Air is een krachtige en effectieve manier om circulerende lucht te desinfecteren, terwijl de spelers in de ruimte aanwezig zijn. Het kan eenvoudig worden geïnstalleerd aan de muur of aan het plafond. Dankzij ventilatoren wordt de lucht in het toestel gezogen, gefilterd en vervolgens intens gedesinfecteerd door middel van de UV-C lampen die zich in het afgeschermde toestel bevinden. De toestellen zijn dus veilig in gebruik en bovendien nog energiezuinig ook.

 

Gregory HAYETTE (Commercieel Verantwoordelijke Sport bij Signify) : "We zien een groeiende behoefte aan desinfectiemethodes vanuit een brede groep bedrijven, scholen, organisaties maar zeker ook sportclubs. UV-C-verlichting kan zorgen dat de lucht in een ruimte snel, efficiënt en doeltreffend wordt gedesinfecteerd. We zijn dan ook trots dat we Standard, een topteam met een rijke traditie in de Belgische voetbalcompetitie, kunnen helpen om de spelers en staf extra te beschermen.

 

Signify

 

Meer informatie :

 

- Home | Signify Company Website

 

- https://www.signify.com/nl-be/innovation/uv-c#webinars_podcast

 

- https://www.lighting.philips.be/fr/produits/uv-c