De U14 van onze Section Féminine zullen opnieuw België representeren op het internationaal tornooi "Football for Friendship"

23-04-16

In het kader van de Champions League finale van de UEFA te Milaan (28 mei), werden de U14 van onze Section Féminine uitgenodigd voor het 2e jaar op rij door Gazprom om deel te nemen aan het jaarlijkse voetbalevent "Football For Friendship".

Opnieuw een mooie kans voor onze damesploeg om hun talent af te wegen ten opzichte van jeugdspelers (jongens en meisjes) die actief zijn bij de grootste clubs uit Europa en Azië.

Ieder jaar organiseert Gazprom, in het kader van de Champions League finale, een groots voetbalevent voor jeugdspelers tussen 12 en 14 jaar. Dit is de tweede keer dat een Belgische ploeg wordt uitgenodigd om aan het event deel te nemen. Ze kozen opnieuw voor de Section Féminine U14 van Standard de Liège.

In ons land spelen momenteel een recordaantal meisjes voetbal. Dat de meisjesploeg van Standard aan dit tornooi deelneemt is geen toeval en we hopen dat dit enkel de huidige tendens zal doen toenemen. Met deze uitnodiging toont Gazprom dat meisjes ook hun plaats hebben op grote voetbalevents.

In het kader van de deelname zal een (vriendschappelijke) galawedstrijd zondag 24 april plaatsvinden om 10u30 op de Académie Robert Louis-Dreyfus : Standard Section Féminine U14 - Vaux Borset.