EDMILSON JUNIOR tekent bij de Rouches

06-01-16

Standard de Liège, STVV en Paulo Da Silva EDMILSON JUNIOR hebben eindelijk een akkoord gevonden: de speler zal een contract van 3,5 jaar tekenen (tot juni 2019) bij onze club (nadat hij donderdag zijn medische testen zal afleggen).

De jonge offensieve middenvelder/aanvaller werd opgeleid bij Standard de Liège tussen 2006 en 2012 vooraleer hij zijn eerste professionele contract tekende bij STVV. Daar speelde hij 84 matchen en wist hij 9 keer de weg naar het doel te vinden.

Het is voor hem dus een terugkeer naar huis waar hij ook herenigd wordt met Yannick FERRERA, die zijn coach was bij STVV en waarmee hij de titel won in 2e klasse en zo de promotie afdwong.

De speler zal donderdag terugkeren naar België om er zijn fysieke testen af te leggen. Als alles goed verloopt, dan zal hij vrijdag in Alhaurin el Grande aankomen in het gezelschap van ons Bestuur.

Axel LAWAREE : "EDMILSON JUNIOR is één van de spelers die een uitstekende indruk naliet in de eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League. Iedereen kent zijn kwaliteiten en we hopen dat hij een meerwaarde kan bieden voor onze huidige kern door zijn snelheid en zijn doelgerichtheid. Bovendien kent hij perfect het huis aangezien hij een groot deel van zijn opleiding bij de Rouches kreeg. Junior werkte ook al eerder samen met onze coach Yannick FERRERA, die dus als geen ander weet hoe je de kwaliteiten van Junior het best uitspeelt."

Standard de Liège heet EDMILSON JUNIOR van harte welkom en wenst hem veel succes toe in zijn nieuwe kleuren.