Gooi uw sigarettenpeuken niet meer weg : stem !

25-09-20

Op zijn niveau probeert Standard de planeet waarop we leven zo goed mogelijk in stand te houden. De Verenigde Naties legde 17 doelstellingen vast voor Duurzame Ontwikkeling die ernaar streven om de wereld beter te maken voor toekomstige generaties.

In november 2019 installeerde Standard de Liège asbakken-stempalen en daarmee waren ze de eerste Belgische club die zich engageerde voor het verzamelen en de recyclage van sigarettenpeuken.

Deze installaties komen overeen met doelstellingen 13, 14 en 15 voor Duurzame Ontwikkeling, opgesteld door de Verenigde Naties.

Sinds de lancering van dit initiatief werden er al meer dan 4 400 sigarettenpeuken verzameld.

Guillaume BERLEMONT, stichter van We Circular, blikt terug op het begin van de samenwerking met onze club : "Het idee van het initiatief is om de supporters te informeren over deze problematiek via de installaties van ludieke asbakken en hen tegelijk aan te zetten om op deze manier bij te dragen aan de recyclage van sigarettenpeuken door ze in een asbak te gooien en niet in de natuur. Als voetbalfans en bewust zijnde van de milieuproblemen willen we onze impact verminderen d.m.v. kleine gebaren. Door dit soort oplossingen aan te bieden hopen we dat dergelijke acties overal in België op poten gezet zullen worden en er daardoor een positieve dynamiek gecreërd wordt met tastbare resultaten." 

VOOR het promoten van Sclessin tot een milieuvriendelijk stadion. We nodigen u uit om deze aanpak rond jullie heen te delen !

VOOR een Standard dat zich inzet op alle terreinen !