Incident tijdens de match Standard - OHL

18-10-21

Op het einde van onze wedstrijd tegen OH Leuven zaterdag, was de Leuvense doelman Rafael ROMO het slachtoffer van een voetzoeker, afkomstig uit een Standard-tribune, die net naast hem ontplofte.

Dankzij de camera’s in het stadion werd de dader geïdentificeerd en deze zal streng worden gesanctioneerd door de autoriteiten, maar ook door onze club, die hem de toegang tot ons stadion zal ontzeggen voor de maximaal mogelijke periode.

Deze geste is totaal onverantwoord en heeft zijn plaats niet in een voetbalstadion.

Onze club heeft geen enkel probleem met de vrijheid van meningsuiting (spandoeken, negatieve gezangen, fluitconcerten...) die deel uitmaakt van het voetbal: onze supporters hebben het recht om hun ongenoegen te uiten wanneer de sportieve situatie niet aan hun verwachtingen voldoet.

Niettegenstaande zijn alle handelingen die de fysieke integriteit van anderen in het gevaar brengen (spelers, staff, scheidsrechters, stewards, ballenjongens- of meisjes, personeelsleden, onderaannemers en natuurlijk onze supporters) geheel verboden en zullen ze zeer streng worden bestraft volgens het nultolerantie-principe.

We willen Rafael ROMO nogmaals onze oprechte excuses aanbieden en hopen dat zijn gezondheidstoestand snel weer normaal zal zijn.