Jean-François GILLET keert terug bij de Rouches

11-07-16

Standard de Liège en Jean-François GILLET hebben een akkoord bereikt : de Rode Duivel tekende een contract van 2 seizoenen bij onze club.

De Belgische doelman, geboren op 31 mei 1979 (37 jaar) in Luik, begon zijn professionele carrière bij Standard de Liège in het seizoen 1998/1999 (6 matchen) vooraleer hij naar Italië trok. Daar speelde hij voor AC Monza (37 matchen), AS Bari (346 matchen), Treviso (44 matchen), Bologna (30 matchen), Torino (52 matchen) en Catania (16 matchen). In juli 2015 kwam hij terug naar België om er aan de slag te gaan bij KV Mechelen (uitleenbeurt).

Hij is ook Belgisch international en maakte deel uit van de kern van de Rode Duivels voor het EK 2016 in Frankrijk

Olivier RENARD : "Jean-François GILLET is een echte professional die heel wat ervaring opdeed in Italië waar hij toch 16 seizoenen aan de slag was. Hij is heel gelukkig dat hij kan terugkeren naar de club van zijn geboortestad, de plaats waar het voor hem allemaal begon. Hij zal zijn ervaring overbrengen op de groep en zal voor concurrentie zorgen bij de doelmannen. Het is een leider met een uitstekende mentaliteit die door iedereen binnen de spelerskern geapprecieerd zal worden en geliefd zal zijn."

Onze club wenst Jean-François GILLET veel succes met zijn terugkeer naar Luik en wenst hem het beste toe bij onze club.