Le Cœur des Rouches

29-01-16

Standard de Liège slaat de handen in elkaar met RTL en de Télévie voor de organisatie van de jogging Le Coeur des Rouches op zondag 20 maart 2016.

Iedereen kan deelnemen aan de jogging die georganiseerd zal worden op zondag 20 maart 2016. Vertrek voor het stadion van Sclessin. Standard de Liège heeft beslist om aan de nieuwe editie van de Télévie deel te nemen via een evenement in de vorm van een loopkoers. Het is plezierig, goed voor de gezondheid en de jogging is toegankelijk voor zowel volwassenen als kinderen.

De koers, ingewijd tot ‘Le Cœur des Rouches - Jogging Télévie’, zal symbolisch van start gaan aan de voet van het stadion van Standard de Liège. De deelnemers zullen kunnen kiezen tussen twee afstanden: 5,5 of 11 kilometer, in een familiale sfeer. De kinderen kunnen ook opteren voor 1 of 2 kilometer. Iedereen is vrij om alleen te komen of met een team van 11 lopers om het project te ondersteunen.

Bruno VENANZI, Voorzitter van Standard de Liège : “Een club zoals Standard is verplicht om een sociale rol te spelen en organisaties zoals de Télévie te ondersteunen. De missie van Standard als sportclub is ook om zijn supporters meer te doen bewegen voor hun gezondheid”.

Het Luikse bedrijf Elemento, dat al tal van joggings organiseerde in België en in Frankrijk en gecontacteerd werd door Standard en RTL, tekende onmiddellijk present op de vraag om hun ervaring m.b.t. dit type organisaties ten dienste te stellen.

Robert BOSMANS, Directeur van Elemento : “We hebben een heel enthousiaste en gemotiveerde ploeg ontmoet die samen met ons de uitdaging wilde aangaan. Ondanks het feit dat we al betrokken zijn bij de Mithra Woman Race en dat we geen nieuw dossier meer aanvaarden, waren we direct overtuigd van dit prachtige project. Het sluit perfect aan bij onze andere liefdadigheidsacties".

Sinds 1989 speelt de Télévie een belangrijke rol in de sensibilisering van het grote publiek i.v.m. het onderzoek naar en de ontwikkeling van leukemie en kanker. De verzamelde winst gaat integraal naar het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FNRS).

Voortaan engageren het organisatieteam en Standard de Liège zich samen om levens te winnen en dit project positief en onuitgegeven te organiseren.

Onze coach Yannick FERRERA zal trouwens peter zijn van dit evenement : klik op de volgende link om de video te bekijken!

Voorinschrijvingen en inlichtingen:

U kan zich vanaf nu inschrijven op www.chronorace.be.

Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar de Facebookpagina van Standard de Liège en de Evenementenpagina ‘Le Coeur des Rouches, le jogging Télévie’.

Prijs in voorverkoop – ter plaatse : 1 km & 2 km (kinderen): 2€ - 2€ / 5,5 km: 5€ - 6€ / 11 km: 10€ - 12€