Overname van de NV Standard de Liège door 777 Partners

11-03-22

Bruno VENANZI heeft een akkoord bereikt met de autonome Amerikaanse investeringsmaatschappij 777 Partners die 100% van de aandelen van het stamnummer 16 zal overkopen en zo de nieuwe eigenaar van Standard de Liège zal worden.

De ondertekening van de overdrachtsovereenkomst (of signing) heeft plaatsgevonden en de afronding van de overdracht (of closing) volgt normaal gesproken binnen enkele weken volgens de gebruikelijke procedure.

 

777 Partners kijkt ernaar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en zo onze club te helpen zijn ontwikkeling voort te zetten en zijn glorie van weleer terug te geven.

De autonome Amerikaanse investeringsmaatschappij werd voornamelijk aangetrokken door een aantal essentiële kenmerken van onze instelling :

- een historische Belgische en Europese traditieclub met een buitengewone passionele aanhang en één van de mooiste erelijsten van het land.

- een toonaangevende opleidingsclub met een zeer goede reputatie in de ontwikkeling van jonge talenten om ze op te leiden tot kwaliteitsvolle profspelers die hun passie op het hoogste niveau uitoefenen.

- een zeer sterk nationaal en internationaal merk met een enorm potentieel.

 

Bruno VENANZI wil alle sympathisanten van Standard de Liège bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens zijn 7-jarig voorzitterschap en hij zal ook in de toekomst supporter n°1 blijven van onze club.

 

Ten laatste eind april zal de club een persconferentie organiseren waarop de nieuwe eigenaar meer details zal geven over zijn strategische visie.

 

Over 777 Partners :

777 Partners is een in Miami gevestigde, brede investeringsmaatschappij dat investeert in een aantal aantrekkelijke en snelgroeiende verticale markten. 777 Partners, opgericht in 2015, investeert strategisch in zes belangrijke sectoren: verzekeringen, consumenten- en commerciële financiering, financiering van rechtszaken, directe leningen, sport, media & entertainment en ruimtevaart. Het bedrijf streeft ernaar om operationele bedrijven te verwerven en te laten groeien die op lange termijn voorspelbare kasstromen van hoge kwaliteit voor de balans genereren, terwijl ze activiteiten in vergelijkbare bedrijven consolideren om efficiëntie en schaalvoordelen te creëren. 777 Partners investeert in alle stadia van de economische cyclus en richt zich op bedrijven die verband houden met zijn bestaande portefeuille.

 

In 2021 verwierf 777 Partners het volledige eigendom van Genoa C.F.C., de oudste voetbalclub van Italië, en vorige maand kondigden ze plannen aan om een belang van 70% te verwerven bij Vasco da Gama in Brazilië. Bovendien heeft 777 Partners een aanzienlijk aandeel binnen Sevilla FC, één van de meest prestigieuze en succesvolle voetbalclubs van Spanje.

Naast voetbal bouwde 777 Partners snel een sport-, media- en entertainmentportfolio van wereldklasse uit, waaronder de Engelse Basketball League met de London Lions; Fanatiz, een streamingdienst die live sportevenementen levert aan een Europees en Spaans publiek in meer dan 90 landen over de hele wereld; 1190 Sports, dat eersteklasbeheer en marketing van sportrechten aanbiedt; Atalanta Media, het allereerste distributie-, engagement- en communityplatform voor vrouwenvoetbal; en Uplay, een Canadees basketbalserviceplatform.