Nordensa officiële partner van Standard de Liège

17-08-23

 

Onze club heeft een overeenkomst gesloten met Nordensa, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in scouting en data-analyse. Daarmee worden ze de eerste Belgische club die een exclusief partnership afsluiten met dit internationaal bedrijf.

Nordensa is het eerste platform ter wereld dat een innovatieve ondersteuning hanteert voor getalenteerde jonge voetballers. Dit door fans te laten meedoen en deel te laten uitmaken van het voetbalecosysteem, terwijl partnerclubs toegang krijgen tot een grotere groep veelbelovende jonge spelers.

Dankzij Nordensa kunnen voetbalfans over de hele wereld actief deelnemen aan het succesverhaal van toekomstige talenten. Dankzij hun bijdrage hebben gebruikers de mogelijkheid om beloond te worden door jonge spelers te ondersteunen die zijn geselecteerd door het Nordensa-scoutingteam in landen die vaak vergeten worden en te weinig verkend zijn op het gebied van voetbal.

Met de steun van leden van het platform komen deze spelers dichter bij hun doel door proefperiodes van een week tot twaalf maanden uit te voeren bij één of meer partnerclubs. Door samen te werken met Nordensa, wordt geld dat door fans is gedoneerd, gebruikt om spelerskosten en de ontwikkeling tijdens de testperiode te financieren. Als de speler vervolgens wordt gecontracteerd door bijvoorbeeld onze club, krijgen de fans die de spelers hebben ondersteund, de mogelijkheid om exclusieve voordelen en financiële percentages te ontvangen.

 

Adrian DOCEA (CEO van Nordensa): “You know what’s the saddest thing in football? We’ll never know the names of some of the greatest football talent out there. That’s because nobody discovered them. And no football club can solve this problem; it’s bigger than a club. The only ones who can solve this problem are the 5 billion football fans. Their power can change football. And that’s what Nordensa is doing: empowering football fans worldwide to support talented athletes from developing countries, giving them a fair chance to be noticed by innovative, youth-focused clubs like Standard. Together, the fans, Nordensa and Standard, we can change football!”

 

Pierre LOCHT (CEO van Standard de Liège): “Standard de Liège heeft oog voor alle innovaties op het vlak van scouting en het gebruik van data. We zijn dan ook verheugd om deze overeenkomst met Nordensa te sluiten, waardoor ook supporters die dat willen actief kunnen deelnemen aan het ontdekken van toekomstige talenten.”

 

Meer weten over Nordensa:

-> https://www.nordensa.com

-> https://www.instagram.com/nordensafootball/

-> https://twitter.com/nordensasports

 

Nordensa