Praktische info voor Standard de Liège - Club Brugge

16-10-20

ZICH NAAR HET STADION BEGEVEN :

 

Adres van het stadion : rue de la Centrale n°2, 4000 Liège

 

Komende vanuit Antwerpen/Hasselt (E313) :

Volg de E313 tot aan de afrit "Bruxelles/Namur" (net na de afrit Liers/Milmort) om nadien op de Luikse Ring terecht te komen. Na een kilometer sla je af richting Seraing/Bierset. Pas op dat je niet de eerste afrit (richting Luik) neemt. Daarna rij je opnieuw een kilometer en neem je de afslag Seraing/Gràce-Hollogne. Na enkele kilometers op die weg, kan u tenslotte de afrit Liège nemen. Daarna moet u de wegwijzers richting Sclessin volgen.

 

Komende vanuit Brussel (E40) :

Neem de A3/E40 richting Luik. Kies op de verkeerswisselaar van Loncin voor de A15/E42 richting Namen. Neem nadien de A604 richting Liège - Seraing - Grâce-Hollogne en rij door tot de 4e afslag (Liège - Huy - Jemeppe). Aan het rode licht sla je links af en volg je de de Maas tot aan het stadion. Vanaf dat moment zal je ook de wegwijzers van Sclessin kunnen volgen.

 

Komende met de trein :

Neem een trein vanuit eender welk Belgisch treinstation richting Liège-Guillemins.

 

Vanuit het station kan je dan een bus richting Sclessin nemen.

 

MOBILITEIT ROND HET STADION :

 

Door werken op de verschillende wegen langs de Maas, zullen er speciale verkeersomleidingen zijn voor de wedstrijd van zaterdag 17/10 tegen Club Brugge.

De toegang tot de "Rue de la Barge" via de "Quai du Bac" zal enkel mogelijk zijn als u van Luik komt (Afslag naar links verboden).

Om u naar de parkings C en JAC te begeven :

Komende vanuit Luik: sla rechtsaf naar de "Rue de la Barge".

Komende vanuit Jemeppe: sla linksaf aan de lichten van de "Rue Vinâve" en rij vervolgens naar de "Rue des Martyrs".

De toegang tot de "Rue de la Centrale" via de "Quai Vercour" zal enkel mogelijk zijn als u van Luik komt (Afslag naar links verboden).

Om u naar de parkings E, F, I en P te begeven :

Komende vanuit Luik vanop de "Quai Vercour" is het mogelijk om rechts in te slaan naar de "Rue de la Centrale".

Komende vanuit Jemeppe moet u verder rijden op de "Quai Vercour" en de "Quai Timmermans" tot aan het rondpunt. Daarna rijdt u richting het stadion om toegang te krijgen tot de "Rue de la Centrale".

 

PLAN VAN HET STADION EN DE PARKINGS :

 

plan stade

 

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE :

 

->  https://www.standard.be/nl/reglement-van-inwendige-orde

 

COVID-19 MAATREGELEN :

 

Hieronder zal u een lijst terugvinden met tips en maatregelen, bovenop het Reglement van Inwendige Orde dat uiteraard nog steeds van toepassing is. Gelieve alle informatie in deze e-mail zorgvuldig door te nemen vooraleer u afzakt naar het stadion.

 

- Mensen die COVID-19 symptomen vertonen worden verzocht om niet naar het stadion te komen.

 

- Het dragen van een mondmasker voor personen ouder dan 12 jaar is verplicht van zodra u toetreedt tot de perimeter rond het stadion, ook buiten het stadion in de zone tussen de “Rue de l’Hippodrome”, de “quai Vercour”, de “Rue de la Barge”, de “Verte Voie”, de “Pont d’Ougrée” en de “Rue de l’Avouerie”.

 

- U moet het masker constant aanhouden en u mag het enkel afnemen onder de volgende voorwaarden :

o         Als de toeschouwer op zijn plaats zit, op dat moment iets eet/drinkt en dit de noodzakelijke periode niet overschrijdt.

o         Als de klant een formule heeft met maaltijd, aan tafel zit en het HORECA-protocol respecteert.

 

- Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan binnen de bevolking, werd er een rookverbod opgelegd in de verschillende stadia in België. Deze beslissing zal vanaf nu dus van kracht zijn voor de wedstrijden van Standard.

 

- Of het nu gaat om het betreden of het verlaten van het stadion, iedereen moet de routes te respecteren die overeenkomen met de zone waar hun plaats zich bevindt. De ingang tot uw vak staat vermeld op uw ticket en kan afwijken van uw gebruikelijke ingang.

 

- Iedereen moet ervoor zorgen dat hij/zij de social distancing (1,50 m) respecteert bij het verplaatsen van of naar zijn stoel en in eventuele wachtrijen.

 

- Het is verplicht om uw handen te desinfecteren wanneer u door punten gaat waar er alcoholgel voorzien is.

 

- Toeschouwers moeten verplicht blijven zitten en op de plaats blijven die op hun ticket vermeld staat.

 

-  U moet uw verplaatsingen enkel beperken tot de noodzakelijke verplaatsingen om bv. naar toilet te gaan.

 

- De bars en de eetstanden zullen gesloten blijven. Er zullen wel serveerders rondlopen in de tribunes om een productgamma aan te bieden dat beperkt is gezien de speciale omstandigheden.

 

- Het Cashless-systeem blijft geldig maar de fysieke herlaadpunten zullen niet open zijn. Vergeet niet om uw Gold Card/Red Card te herladen als dat nodig is via de Standard-App of de website van de club vooraleer u naar het stadion afzakt : https://cashless.standard.be/TopUp

 

- Het Cashless-systeem zal het enige betaalmiddel zijn. Betalingen met cash en/of bancontact zullen niet aanvaard worden.

 

- U zal uw drankje kunnen bestellen en betalen vanop uw plaats via de applicatie van Standard en de volgende link : https://bars.standard.be/ Nadien hoeft u enkel de instructies op het scherm te volgen.

 

- Vanaf 15 minuten voor het einde van de wedstrijd zal er geen drank meer geserveerd worden.

 

- Parkeerhouders zullen toegang hebben tot hun parking.

 

- Op het einde van de wedstrijd zal er aan de supporters gevraagd worden om de richtlijnen van de stewards op te volgen om het stadion te verlaten via de voorziene routes en met een respect voor de social distancing van 1,50 M. Hierbij moet vooral een groepering vermeden worden.

 

- We willen u vragen om u strikt aan de richtlijnen en bevelen van de politie, stewards en clubmedewerkers te houden die aanwezig zijn om u te helpen.

 

Ongeacht eventuele gerechtelijke en administratieve procedures in het kader van algemene maatregelen in verband met de gezondheidssituatie, kan de niet-naleving van deze regels leiden tot een civielrechtelijke uitsluitingsprocedure (stadionverbod) ten aanzien van de overtreder, in overeenstemming met artikel 9 van het Reglement van Inwendige Orde.

 

TICKETINGINFO :

 

De wedstrijd Standard de Liège – Club Brugge met beperkt publiek is uitverkocht.

Een ticketverkoop is aan de gang voor onze Europese thuiswedstrijd tegen Rangers FC op donderdag 22 oktober om 18u55 : alle info hier !

Reminder : onze ticketingdienst op Sclessin is momenteel gesloten.

Ze is enkel te bereiken via mail voor alle vragen : billetterie@standard.be