RICARDO SÁ PINTO

11-06-17

Standard de Liège en Ricardo SÁ PINTO Pinto hebben een akkoord bereikt : de 44-jarige Portugese coach wordt de nieuwe hoofdcoach van onze ploeg.

De ex-international, geboren in Porto op 10 oktober 1972 en opgeleid bij FC Porto, bracht het grootste deel van zijn carrière door bij Sporting Clube de Portugal en speelde tussendoor ook 3 seizoenen bij Real Sociedad.

In 2007 beëindigt hij zijn fantastische spelerscarrière op Sclessin, in het shirt van de Rouches.

In 2009 keert de ex-Standardman terug naar Sporting Clube de Portugal. Nadat hij er eerst enkele maanden de rol als sportief directeur op zich neemt wordt hij er in 2011 jeugdcoach. Niet veel later wordt hij aangesteld als hoofdcoach van de A-ploeg waarmee hij in 2012 de halve finale van de Europa League bereikt.

Nadien doet Ricardo nog verschillende jaren ervaring op bij clubs zoals Rode Ster Belgrado en OFI Kreta, alvorens een einde te maken aan zijn contract bij Atromitos FC (Griekenland) waar hij tot op de dag van vandaag nog actief was.

10 jaar na zijn eerste passage aan de boorden van de Maas als speler keert hij dus terug als hoofdcoach, met dezelfde vastberadenheid, motivatie en grinta waarvoor we hem kennen.

Standard de Liège heet Ricardo SÁ PINTO van harte welkom en kijkt uit naar deze nieuwe samenwerking.