Ronny DEILA nieuwe T1 van de Rouches

13-06-22

Standard is tot een overeenkomst gekomen met Ronny DEILA en New York City FC : de Noor wordt de nieuwe coach van Standard de Liège.

Ronny, geboren op 21 september 1975 (46 jaar) in Porsgrunn, had eerst een carrière als centrale verdediger tussen 1992 en 2008, waarmee hij in 2000 de Noorse Beker won met Odds BK.

Nadien ging hij aan de slag als trainer. Hij heeft al meerdere ervaringen achter de rug en boekte ook al heel wat successen :

- in Noorwegen, bij Strømsgodset IF (2008-2014) : Bekerwinnaar in 2010 en Kampioen in 2013.

- in Schotland, bij Celtic Glasgow (2014-2016) : Ligabekerwinnaar in 2015 en Kampioen in 2015 en 2016.

- opnieuw in Noorwegen, bij Valerenga (2017-2019).

- in de Verenigde Staten, bij New York City FC (2020-2022) : winnaar van de Major League Soccer Cup (gelijkwaardig aan een kampioenstitel in de MLS) in 2021.

Vandaag heeft hij de uitdaging aanvaard om hoofdcoach te worden van onze eerste ploeg.

 

Deila

 

Pierre LOCHT (CEO van Standard de Liège) :

"We zijn blij en trots om Ronny DEILA te verwelkomen bij Standard de Liège. Ronny is een internationaal gerenommeerde coach die kwaliteitsvol werk levert en al tal van successen boekte bij verschillende clubs en in verschillende competities. Hij sleepte ook al meerdere trofeeën in de wacht.

Zijn ervaring, zijn passie voor het voetbal en zijn enthousiasme voor onze club en ons project zijn echte pluspunten om onze doelstellingen te bereiken. We kijken ernaar uit om de samenwerking te starten en we hopen dat alles zo goed mogelijk zal verlopen."

 

Ronny DEILA (Hoofdcoach van Standard de Liège) :

"Op dit moment van mijn carrière was ik echt gecharmeerd door het voorstel van Standard de Liège om terug te keren naar een historische en warme club in Europa waar men op zoek is naar vernieuwing. Het was een avontuur dat ik absoluut wou aangaan.

Het project om de fans opnieuw trots te maken en Standard stap voor stap terug één van de grootste clubs in België te maken, die regelmatig deelneemt aan de Europese competities, sprak me onmiddellijk aan en het was voor mij duidelijk dat ik naar hier wou komen.

Ik wil een nieuwe dynamiek, regelmaat en een winnaarsmentaliteit in de ploeg krijgen waardoor we terug kunnen aanknopen met succes en ik kijk ernaar uit om vanaf vandaag aan deze mooie uitdaging te beginnen."

 

Standard de Liège heet Ronny DEILA van harte welkom en wenst hem het allerbeste toe met deze nieuwe challenge.

 

 

Hoe kan u uw abonnement verlengen :

réabonnement