Samenwerking tussen Standard de Liège en Taxistop

18-01-17

Standard de Liège is één van de eerste Belgische clubs die carpooling organiseert !

Uw ploeg komen aanmoedigen door vrije plaatsen in uw auto aan te bieden is vanaf nu mogelijk dankzij Taxistop en zijn hulpmiddel Eventpool. Chauffeurs en passagiers schrijven zich in via de link eventpool.be/standard. Als ze een traject aanbieden, komt dit automatisch op een interactieve kaart terecht.

Een supporter kan zo contact opnemen met andere supporters die zich op de weg naar het stadion zullen bevinden. Het contact gebeurt via de site van Eventpool door een bericht te sturen en/of te telefoneren naar elkaar. De supporters valideren een online traject via de berichtenbox van Eventpool. Als ze met minimum drie in het voertuig zijn, hebben de eerste ingeschrevenen recht op een parkingvoucher die hen toegang geeft tot parking E op Sclessin.

Mobiliteitsproblemen kunnen belangrijk zijn tijdens evenementen die veel volk aantrekken, zoals voetbalmatchen in de Jupiler Pro League: opstropping, parkingproblemen in de buurt van het stadion... Carpooling biedt een interessant alternatief. Bovendien vermindert het het aantal voertuigen op de weg. Een traject aanbieden is ook handig voor feestvierders om een BOB te vinden voor de terugweg.

Taxistop werkt sinds 2014 met KAA Gent en sinds juli 2016 met Standard de Liège: "We hopen dat ook andere clubs op de kar zullen springen, en niet enkel in het voetbal. We werken bv. ook samen met concertzalen zoals de Botanique. Ons aanbod past zich dus aan aan elk type organisator" legt Martin Biot, Project Manager in gedeelde mobiliteit bij Taxistop uit.

Taxistop is sinds 1975 een actieve BVBA in gedeelde mobilteit. Ze biedt carpooldiensten zoals carpool.be, Eventpool of Schoolpool aan.

Meer info : www.eventpool.be