Standard steunt de Damiaanactie

17-01-19

Op zaterdag 19 januari, ter gelegenheid van de wedstrijd Standard de Liège - KV Kortrijk, zullen enkele jonge vrijwilligers van de Damiaanactie pakjes stiften verkopen aan de prijs van 7 euro.

Red levens en koop stiften van Damiaanactie !

Al meer dan 50 jaar voert de vereniging strijd tegen melaatsheid, tuberculose en leishmaniose in 13 Afrikaanse, Aziatische en Centraal-Amerikaanse landen. En onlangs is de vereniging ook actie beginnen ondernemen tegen tuberculose in België.

Met 49 euro (7 pakjes stiften), geneest de Damiaanactie een zieke. Lees er alles over via www.damiaanactie.be.

Gedreven door een uit het Evangelie geïnspireerd menselijk dynamisme, werkt een van onze partnerscholen, m.n. het College « Sainte-Véronique » van Luik, al meerdere jaren nauw samen met de Damiaanactie.

Binnen deze vereniging, erfgenaam van Pater Damiaan, hebben ze mannen en vrouwen ontmoet die vervuld zijn van idealen als solidariteit en respect voor de andere, idealen die belangrijk zijn voor onze jeugd. Ze hebben een organisatie leren kennen zonder gebreken en uiterst motiverend voor alle betrokkenen. In de loop der jaren werden honderd duizenden euro’s ingezameld door verschillende generaties leerlingen dankzij persoonlijke acties, maar ook dankzij deelnames aan grote events, sponsortochten, gospels…. En van al deze events, is er een welbepaalde actie die hen nauw aan het hart ligt, m.n. de verkoop van pakjes stiften tijdens een wedstrijd van Standard de Liège. Ook dit jaar heet onze club hen welkom, zodat ze volop de menselijke waarden van de sport zouden kunnen verwezenlijken.

Ze rekenen nu zaterdag tijdens de wedstrijd Standard de Liège – KV Kortrijk, op jullie allemaal !

Laten we samen levens redden en de stiftenverkopers alvast hartelijk verwelkomen zaterdag !