Standard steunt de petitie voor de Luikse tram

28-01-16

Het tramproject van Luik is zeer belangrijk voor de Luikenaars en ook voor onze club. Er is nl. ook een stop voorzien voor ons stadion. Een unieke kans voor onze supporters om makkelijk naar het stadion te komen zonder dat ze een parkeerplaats moeten zoeken. Bovendien is het ook een belangrijke troef voor de economische ontwikkeling van de wijk Sclessin. Standard en de stad Luik slaan dus de handen in elkaar om dit project te ondersteunen !

« Tous pour le tram ! »

De beslissing voor de tram bevindt zich in de laatste rechte lijn.
Steun dit noodzakelijke project van "Le Pays de Liège".
Teken de petitie !

De tram is een belangrijk transportmiddel voor iedereen die geregeld in de stad Luik moet zijn: inwoners, werknemers, studenten, bezoekers, consumenten en toeristen.

Het is een metropoolkwestie, aangezien de tram een onmisbare schakel is binnen het transportnetwerk (bus, trein, park & ride...).

Het is een mobiliteitskwestie voor tienduizenden TEC-gebruikers die efficiënt, modern, betrouwbaar en snel openbaar vervoer nodig hebben.

Het is een economische kwestie, aangezien de 21 geplande stations op het traject als belangrijke ontwikkelingspolen zullen dienen.

Het is een sociale kwestie die de samenhang tussen de verschillende wijken zal verbeteren, rekening houdend met de meest kwetsbare mensen.

Het is een klimaatkwestie om onze lucht proper te houden en bij te dragen aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Het is een stadskwestie, geen luxe ! Het zal er onder meer voor zorgen dat meerdere openbare plaatsen zullen gerenoveerd worden, iets wat de stad nog aangenamer zal maken.

Meer info: http://www.liege.be/nouveautes/tous-pour-le-tram-petition

Als jullie net zoals ons het project willen ondersteunen, teken dan de petitie: http://e-services.liege.be/petition/