Valeriy LUCHKEVYCH tekent bij de Rouches

30-01-17

Standard de Liège, FK Dnipro en Valeriy LUCHKEVYCH zijn tot een overeenkomst gekomen: de Oekraïense speler tekende een contract bij de Rouches.

Valeriy, geboren op 11 januari 1996 in Zaporijia, begon zijn professionele carrière bij Metalurh Zaporijia vooraleer hij in 2013 de overstap maakte naar FK Dnipro Dnipropetrovsk (68 wedstrijden/6 goals).

De Oekraïense belofte-international maakte deel uit van de ploeg die in het seizoen 2014-2015 een succesvolle campagne van FK Dnipro in de Europa League doormaakte en toen de finale speelde tegen Sevilla FC.

Olivier RENARD "Valeriy is net 21 jaar geworden, maar heeft toch al ervaring opgedaan in de Oekraïense competitie en op het Europese toneel. Aangezien hij op de beide rechterflankposities uit de voeten kan, zal hij de concurrentie binnen de groep aanscherpen. Hij kijkt ernaar uit om zijn eerste buitenlandse ervaring te starten, zijn nieuwe ploegmaats te ontmoeten en zijn kwaliteiten tentoon te spreiden in onze competitie. Het is voor hem ongetwijfeld een belangrijke stap in zijn carrière."

Onze club heet Valeriy van harte welkom en wenst hem het beste toe in onze clubkleuren.