Victor VALDÉS tekent bij de Rouches

24-01-16

Standard de Liège, Manchester United en Victor VALDÉS hebben een akkoord bereikt : de Spaanse doelman wordt uitgeleend aan onze club tot het einde van dit seizoen (onder voorbehoud van zijn medische testen).

Victor, geboren op 14 januari 1982 in L’Hospitalet de Llobregat, streek in 1995 neer op het opleidingscentrum van FC Barcelona, La Masia. 7 jaar later, in 2002, begon hij zijn profcarrière bij de Catalaanse club.

Voor zijn overstap naar Manchester United in januari 2015 speelde hij 535 matchen voor de Blaugrana in alle competities inbegrepen (2002-2014). Op die tijd speelde hij een fantastisch palmares bij elkaar: 6x ‘La Liga’, 2x Spaanse beker, 3x Champions League, 2x Spaanse supercup en 2x Wereldbeker voor clubs.

Hij heeft ook 20 selecties voor de Spaanse nationale ploeg op zijn naam staan sinds 2010 en maakte deel uit van de kern die de Wereldbeker van 2010 en het Europees kampioenschap van 2012 in de wacht kon slepen.

Zijn aankomst is natuurlijk een fantastische opportuniteit voor onze jonge keepers om zich verder te ontwikkelen. Victor zal zijn jarenlange ervaring kunnen overbrengen en de jongeren zullen de komende maanden raad krijgen van één van de beste keepers ter wereld.

We zijn fier en blij om een dergelijke professional te mogen verwelkomen. We heten Victor VALDÉS van harte welkom en wensen hem veel succes toe in het shirt van de Rouches.