Hayao KAWABE tekent bij Standard

07-07-23

Standard de Liège, Wolverhampton Wanderers FC en Hayao KAWABE hebben een akkoord bereikt: de Japanse offensieve middenvelder én international heeft een contract van 4 seizoenen getekend bij onze club. 

Hayao, geboren in Hiroshima op 8 september 1995 (27 jaar), werd opgeleid bij Sanfrecce Hiroshima waar hij in 2013 zijn profcarrière begon.

In 2021 maakte hij de overstap naar de Zwitsere Super League om er aan de slag te gaan bij Grasshopper Club Zürich. In 2022 versierde hij een transfer naar Wolverhampton Wanderers FC dat hem vorig seizoen uitleende aan diezelfde Zwitserse club. In totaal speelde hij er op 2 seizoenen tijd maar liefst 71 wedstrijden. Daarin wist hij 16 keer de weg naar doel te vinden en leverde hij 14 assists af.

Fergal HARKIN : « We zijn erg blij dat we de komst van Hayao hebben kunnen afronden. Het is een ervaren speler die over veel scorend vermogen beschikt en ook anderen laat scoren. Zijn spelintelligentie en de kwaliteit van zijn passing én stilstaande fases zullen grote troeven zijn voor onze ploeg. »

Onze club heet Hayao KAWABE van harte welkom en wenst hem het beste toe in onze clubkleuren.

 

Hayao 5