Sclessin stapt vanaf 21 juli over op herbruikbare bekers !

18-07-23

Vanaf de wedstrijd van aanstaande vrijdag 21 juli tegen Hertha Berlijn, zullen we in het stadion van Sclessin overstappen op herbruikbare Ecocup-bekers. Door over te stappen van wegwerpbekers op duurzame bekers kunnen we onze thuiswedstrijden eco-verantwoord maken. Dit zal ook al het geval zijn op onze Fan Day, die eerder op de dag plaatsvindt op de SL16 Football Campus.

 

Deze ecologische stap voorwaarts, in lijn met de CSR-filosofie van Standard, wordt gerealiseerd dankzij de Ecocup by Re-uz en de steun van onze partner Maes.

Concreet zullen het Maes-bier, Maes 0.0%, Fuze Tea en Desperados vanaf vrijdag 21 juli geserveerd worden in herbruikbare bekers van 40 cl met het Standardlogo op. Hiervoor zal een waarborg van 1 euro gevraagd worden via uw cashless-kaart.

Nadien hebt u 2 opties:

- ofwel brengt u uw beker terug naar de bar en krijgt u uw waarborg terug.

- ofwel neemt u uw beker mee naar huis als souvenir, maar omwille van hygiënische redenen zal u hem de volgende wedstrijd dan wel niet meer kunnen terugbrengen naar het stadion.

 

Sacha FEYTONGS (Stadium Manager) : "Gezien het feit dat bekers voor eenmalig gebruik vanaf 1 juli 2023 verplicht gaan verdwijnen naar aanleiding van de nieuwe Europese regelgeving, hebben we intern gezocht naar de beste oplossing voor onze supporters. We zijn dan ook verheugd om de 40 cl Ecocup met ons clublogo aan jullie te kunnen voorstellen. Om onze ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te beperken, was het ook ideaal om samen te werken met het bedrijf Re-uz, dat gevestigd is in Grâce-Hollogne. Dit voor zowel de bestellingen als voor het toezicht op het regelmatig wassen van deze nieuwe bekers."

 

Laten we het milieu respecteren en samenwerken om de afvalberg te verminderen !