Renaud EMOND tekent bij de Rouches

31-08-15

Standard de Liège, Waasland-Beveren en Renaud EMOND hebben een akkoord gevonden : de jonge Belgische aanvaller heeft een contract getekend voor 5 seizoenen bij onze club.

Renaud, geboren op 5 december 1991 (23 jaar) in Virton, begon zijn professionele carrière bij Royal Excelsior Virton in 2010 waar hij 3 seizoenen speelde (90 matchen/44 goals).

In juni 2013 versierde hij een transfer naar Waasland-Beveren waar hij uitgroeide tot een sleutelspeler in het offensief compartiment (50 matchen/19 goals). Vorig seizoen eindigde hij ook derde in de topschuttersstand van de Jupiler Pro League met 14 doelpunten.

Hij zal het nummer 9 dragen.

Axel LAWAREE : “We volgden Renaud al een tijdje en we waren getuige van zijn progressie in de Jupiler Pro League. We denken dat het moment is aangebroken voor hem om een nieuwe stap te zetten in zijn carrière. We zijn verheugd dat hij die uitdaging wil aangaan bij onze club terwijl ook andere Belgische topclubs interesse hadden in hem. Hij is jong, Belgisch, kent onze competitie en heeft een neus voor goals: 14 vorig seizoen en ook al 2 dit seizoen ! We hopen dat hij snel zijn plaats zal vinden binnen onze kern en dat hij de netten verder zal doen trillen zoals hij dat de laatste tijd al deed !”

Standard de Liège heet Renaud EMOND van harte welkom en wenst hem veel succes toe in onze kleuren.