Wijziging binnen de staf van onze A-kern

10-06-19

Nadat Emilio FERRERA vorig seizoen met succes Michel PREUD’HOMME geholpen heeft om de voorbereidings- en trainingsmethodes van onze A-kern te hervormen en te professionaliseren, heeft hij nu gevraagd om zich exclusief toe te leggen op de uitbouw van zijn eigen opleidingscentrum in Aalst, dat sterk verbonden zal zijn met de Academie van Standard de Liège.

Onze club wil Emilio FERRERA bedanken voor alles wat hij bijgebracht heeft en zal hem steunen in dit nieuwe project dat hem nauw aan het hart ligt.

Vandaar werd Mbaye LEYE gekozen door Standard de Liège om de staf van onze A-kern te vervoegen en samen met Éric DEFLANDRE een assistenten-duo te vormen dat volgend seizoen Michel PREUD’HOMME zal rugsteunen.

De voormalige Senegalese international (7 selecties en 3 goals), geboren op 1 december 1982 (36 jaar) in Birkelane, begon zijn profcarrière in Frankrijk (OC Cesson-Sévigné, FC Lorient, Amiens SC) vooraleer hij aan de slag ging in ons land, eerst bij Zulte-Waregem en nadien bij KAA Gent en Standard de Liège (van 2010 tot 2012 ; 56 matchen en 11 goals). Vervolgens keerde hij terug naar Zulte-Waregem en verdedigde hij ook nog de kleuren van Lokeren, Eupen en Moeskroen. Het is bij die laatste club dat hij eind vorig seizoen een punt zette achter zijn carrière als profspeler. In totaal speelde hij 369 matchen in de Jupiler Pro League waarin hij 124 goals maakte. In de Beker van België (die hij 3 keer won, met KAA Gent in 2010, met Standard in 2011 en met Zulte-Waregem in 2017) kwam hij aan 36 wedstrijden (13 goals) en 21 keer speelde hij ook Europees voetbal (3 doelpunten).

Onze club heet Mbaye LEYE opnieuw welkom aan de boorden van de Maas en wenst hem veel succes in deze nieuwe carrièrewending.

De rest van de staf blijft onveranderd.